maanantai 22. lokakuuta 2018

Thorung La!

Kello herättää klo 3 aamuyöllä ja olen nukkunut harvinaisen hyvin yön näin korkealla 4400 metrissä. Otsalampun valossa pakkaamme makuupussit ja kömmimme ulos yön pimeyteen. Ilma tuntuu lämpimältä vaikka on muutaman asteen pakkasella.

Syömme aamupalan muiden vaeltajien seurassa ja olemme valmiita aloittamaan nousun solaan klo 4.

Otsalamppujen muodostamia kiiltomatoja nousee jyrkkää rinnettä hiljalleen ylöspäin ja meidänkin ryhmämme löytää oman tahtinsa.

Puolentoista tunnin kuluttua saavumme High Campiin 4800 metrin korkeuteen eli olemme nyt Mont Blancin korkeudella. On edelleen pimeää, koska aamu alkaa sarastaa vasta kuuden aikoihin aamulla.

Varjossa kulkiessa kylmyys tuntuu ja sormikkaista huolimatta sormet tuppaavat vähän kylmettymään. Kun saavumme puoliväliin teetuvalle 5 km:n korkeudelle näemme jo ensimmäiset auringonsäteet.

Loputtomalta tuntuvan loppumatkan aikana polku kiemurtelee yhä uusien ja uusien huippujen kautta kunnes vihdoin näemme rukouslippuja ja ymmärrän, että olemme melkein huipulla.


Sama vanha näky odottaa, teetupa rukouslippuineen sekä kyltti, joka ilmoittaa saavuttaneesi Thorung La-solan 5416 m. Olen nyt täällä viidettä kertaa, onkohan kuinka monta suomalaista, jotka ovat olleet täällä useammin ?

Kuvien oton jälkeen aloitamme pitkän ja raastavan laskeutumisen yli 1600 metriä alemmaksi Muktinathin kylään.


Matkalla ohitan pariskunnan, jonka naispuolinen henkilö liukastui alastullessa ja itkee polun vieressä ollen ihan loppu.

Ryhmämme selvittää hienosti vaativan laskun ja saavumme Muktinathiin hyvissä ajoin. Käymme matkan vareella hindujen toiseksi pyhimmässä temppelissä etsimässä geokätkön ennen kuin saavumme majapaikkaame ja pääsemme ansaitulle pesulle ja illalliselle.

Ma 15.10 Thorung Phedi - Muktinath (3800 m)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti